جستجو برای:
سبد خرید 0
  • صفحه نخست
  • مقالات
  • دوره‌های آموزشیداغ
  • رزرو نوبتجدید
  • کتاب‌ها
  • درباره من
  • تماس با من

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

یا

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)

ثبت نام

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)
  • ۰۹۳۳۲۶۳۶۲۵۹
  • info@drmaazinezhad.com
0
دکتر مهوش معاذی نژاد
  • صفحه نخست
  • مقالات
  • دوره‌های آموزشیداغ
  • رزرو نوبتجدید
  • کتاب‌ها
  • درباره من
  • تماس با من
ثبت نام/ورود به پروفایل

ازدواج سفید چیست؟ روانشناسی چه می‌گوید؟!

19 فروردین 1401
ارسال شده توسط مدیر سایت
زوج درمانی
آیا ازدواج سفید انتخاب خوبی است؟

اگر مقالات قبلی من را در وب سایتم خوانده باشید، می‌دانید که من نه آدم سیاسی هستم و نه تعصبات دینی دارم، بلکه سعی می‌کنم همیشه مسائل مختلف از جمله “اختلاف سنی در ازدواج” و… را صرفا از نظر روانشناسی بررسی کنم.

در مورد ازدواج سفید هم به همین شکل بدون توجه به کلیشه‌های دیگر، در این مقاله آن را به طور کامل برای شما شرح داده و مزایا و معایبش را توضیح می‌دهم. با من همراه باشید.

هم باشی یا ازدواج سفید چیست؟

هم باشی یا ازدواج سفید چیست؟

ببینید، وقتی یک خانم و آقا تصمیم می‌گیرند با هم یک رابطه نزدیک را شکل بدهند بدون اینکه این رابطه را نه از نظر قانونی و نه شرعی رسمی کنند، ازدواج سفید کرده‌اند. به زبان دیگر وقتی آقای y و خانم m یک منزل دارند، با هم زندگی می‌کنند، در تعهدهای یک رابطه بوده، رابطه جنسی دارند و همه‌جوره مثل یک زن و شوهر محسوب می‌شوند اما نه خطبه عقدی بین آن‌ها جاری شده و نه در هیچ دفتری ازدواج‌شان ثبت شده، ازدواج سفید کرده‌اند. ازدواج سفید با کلمه cohabitation یا هم‌باشی هم شناخته می‌شود.

آیا ازدواج سفید همان دوستی عادی بین دختر و پسر است؟

نه، در واقع زمانی که صحبت از ازدواج سفید می‌شود، ما در حال حرف زدن از رابطه‌ای هستیم که از یک دوستی بین دختر و پسر فراتر است. در واقع اغلب ازدواج‌های سفید همراه با زندگی مشترک است. در چنین رابطه‌ای، دختر و پسر علاوه بر اینکه در یک خانه کنار هم زندگی می‌کنند، رابطه جنسی داشته، خرج زندگی‌شان را بر اساس توافق می‌پردازند و عملا یک رابطه بسیار نزدیک دارند.

ازدواج سفید در غرب

در کشورهای غربی مخصوصا آمریکا، ازدواج سفید بسیار موضوع پذیرفته‌شده‌ای است. آن‌قدر پذیرفته شده که امروز بسیاری از زوج‌هایی که با هم ازدواج سفید داشته، از هم یک یا چندین بچه دارند! جالب است بدانید طبق آمار:

  • 69 درصد آمریکایی‌ها گفته‌اند که زندگی مشترک بدون ازدواج، کاملا برای‌شان قابل قبول است.
  • 16 درصد دیگر هم گفته‌اند در صورتی این زندگی مشترک را می‌پذیرند که قرار به ازدواج واقعی در آینده باشد.
  • این در حالی است که 78 درصد از کم‌تر از 30 ساله‌های آمریکایی این رابطه را قبول دارند.

(منبع)

ازدواج سفید در ایران

بعضی منابع می‌گویند ازدواج سفید در ایران حتی قبل از انقلاب هم وجود داشته. اما به تازگی به دلیل مشکلات اقتصادی و دیگر موارد، این روش رابطه و ازدواج در ایران رشد کرده! همین موضوع باعث شده به تازگی بعضی مراجع قانونی درباره آن نگران شده و در پی اقداماتی برای جلوگیری از آن باشند.

آیا ازدواج سفید انتخاب خوبی است؟

آیا ازدواج سفید انتخاب خوبی است؟

خب، به بخش جنجالی مقاله رسیدیم! ببینید، شاید اگر یک روانشناس در آلمان یا انگلستان بودم و از من در مورد ازدواج سفید می‌پرسیدند، نظرم بیشتر به سمت موافقت میل پیدا می‌کرد. اما راستش را بخواهید خیلی (نه به‌شکل مطلق) با ازدواج سفید در ایران موافق نیستم. البته عدم موافقت من با این موضوع دلایل خاص خودش را دارد که در ادامه توضیح می‌دهم و شاید شما با خواندن هر مورد متوجه شوید که این مشکل در رابطه شما وجود ندارد.

1_ عدم بلوغ طرفین

به نظر من جوانان ایرانی به اندازه‌ای که جوانان کشورهای غربی در مورد یک رابطه بالغند؛ بلوغ ندارند! این موضوع شاید به خاطر این باشد که در کشورهای غربی از ابتدا دختر و پسر با هم رابطه عادی دارند، شاید به دلیل دروسی باشد که در مدارس به آن‌ها آموزش داده می‌شود و البته احتمالا به تربیت متفاوت خانواده‌شان هم مربوط است.

در هر حال، اگر دقت کرده باشید اغلب رابطه‌هایی که یک پسر یا دختر ایرانی برای اولین بار با یک جنس مخالف دارد، به عشق‌های آتشین یکی‌دو روزه و پوچ ختم می‌شود، چراکه هر 2 اصلا شناختی نسبت به خودشان و مفهوم دوست داشتن و ارتباط با جنس مخالف، ندارند.

همینطور اغلب جوانان غربی، تا حدودی با یک‌سری از پیش‌نیازهای لازم برای داشتن یک رابطه آشنا هستند. مثلا می‌دانند بعد از خروج از یک رابطه عاطفی نباید سریعا وارد رابطه جدیدی شوند، کمی احساسات‌شان را بهتر می‌شناسند و… . در حالی‌که چنین بلوغی در کم‌تر دختر و پسر ایرانی وجود داشته و همین موضوع باعث می‌شود بودن زیر یک سقف در ازدواج سفید برای‌شان به شدت مشکل‌ساز شود.

2_ انتظار نامتناسب

انتظار

مورد بعدی این است که طی این چند سال  مشاوره و زوج درمانی، متوجه شدم زوجین ایرانی به طور کلی اغلب از ازدواج انتظارات نامناسبی دارند. مثلا تصور می‌کنند اینکه طرف مقابل‌شان در نگاه اول انسان خوبی است، به این معنی است که می‌توانند با او یک زندگی رویایی بسازند، فکر می‌کنند وجود مشکلات مالی تا آخر زندگی هم مشکلی ایجاد نمی‌کند، فکر می‌کنند یک زندگی 2 نفره یعنی آزاد شدن از مشکلات زندگی با خانواده و ورود به یک قصر  همه‌چیز تمام و… .

این‌ها در حالی است که اتفاقا شروع رابطه 2 نفره آن‌هم زیر یک سقف، به معنی شروع فصل جدیدی از تعارضات است. حالا این عدم وجود انتظار کافی قطعا می‌تواند برای هر 2 طرف و کل این رابطه مشکل‌ساز شود.

نکته: در سایت‌های خبری ایرانی آماری در مورد سن ازدواج سفید در ایران وجود دارد. نمی‌دانم این آمار چقدر می‌تواند دقیق باشد اما در هر حال طبق آن‌ها، اغلب ازدواج‌های سفید در ایران بین جوانان 25 تا 30 سال شکل گرفته و بین 1 تا 3 سال باقی می‌ماند.

3_ عدم تلاش طرفین برای رشد

دلیل بعدی که به خاطرش با ازدواج سفید در ایران مشکل دارم، این است که در کشور ما هنوز خیلی‌ها تصور می‌کنند شرکت در جلسات مشاوره روانشناسی و همینطور پای صحبت استادان در کلاس‌های آموزشی نشستن، به معنی دور ریختن پول است! به همین دلیل و البته دیگر دلایل، هیچ کدام از طرفین تلاشی برای یادگیری مهارت‌های لازم یک رابطه 2 نفره مثل حل تعارض و… نمی‌کنند و بعد از مدتی به مشکل می‌خورند.

4_ مشکلات خانواده

یکی از مهم‌ترین مسائلی که به خاطرش با ازدواج سفید در ایران مخالفم، خانواده است! در واقع خانواده‌های ایرانی به شدت با چنین ارتباطاتی چه برای دختر و چه پسرشان، مخالفند. شاید در نگاه اول بگویید خب ما از قبل تصمیم‌مان را گرفته و قرار نیست به نظر خانواده اهمیت بدهیم. اما تجربه به من ثابت کرده در بعضی مواقع، یا پسر یا دختر خانواده در هر حال درگیر دخالت‌های اطرافیان شده و مجبور می‌شود این ارتباط را ترک کند.

5_ مشکلات قانونی

مشکلات قانونی

بعد از همه این‌ها، مشکلات قانونی و البته فرهنگی سد دیگری در مقابل ازدواج سفید در کشور ما هستند و خب می‌تواند باعث فرسودگی هر دو طرفِ رابطه شود.

اول از همه خب باید بدانید ثابت شدن اینکه شما ازدواج سفید داشته‌اید، باعث می‌شود حتی مورد مجازات قرار بگیرید! در واقع اگر ثابت شود 2 طرف بدون داشتن صیغه‌نامه با هم دیگر رابطه جنسی برقرار کرده‌اند، باید 99 ضربه شلاق را تحمل کنند!

علاوه بر این‌ها، هنوز در کشور ما مشکلات زیادی برای اجاره یا حتی خرید خانه توسط زوج‌هایی که با هم ازدواج سفید کرده‌اند وجود دارد و این خودش یکی دیگر از مواردی است که می‌تواند صبر 2 طرف را کمی مورد آزمایش قرار بدهد.

6_ مشکلات آینده برای دختر

ببینید، جامعه ما خیلی راحت‌تر با مردی که یک‌بار طلاق گرفته یا یک بار ازدواج سفید داشته، کنار می‌آید،  بنابراین یادتان باشد دختر یا خانمی که قرار است وارد چنین رابطه‌ای باشد، احتمال دارد با مشکلات زیادی از جمله طرد شدن کامل از طرف خانواده، مشکل در رابطه بعدی و… روبرو شود.

آیا در صورت خواندن صیغه محرمیت، مشکلات حل می‌شود؟

اول از همه احتمالا می‌دانید اگر خانمی که در رابطه است هنوز دختر محسوب می‌شود، باید برای صیغه کردن با پسر، اجازه نامه از پدر یا یک بزرگ‌تر داشته باشد. اما اگر این مشکل هم حل شود، راستش را بخواهید باز هم بسیاری از مشکلات بالا وجود دارد!

چراکه در این شرایط صرفا شما کمی از مشکلات قانونی مصون شده‌اید در حالی‌که احتمالا هنوز بسیاری از مشکلات مثل عدم بلوغ کافی و… در هر 2 طرف‌تان وجود دارد که خب قطعا باید برای حل کردن‌شان فکری کنید. در این مسیر تخصص یک روانشناس رابطه و همینطور دوره‌های آموزشی مثل دوره مشاوره قبل از ازدواج کمک زیادی به شما خواهند کرد.

معایب ازدواج سفید چیست؟

به طور خلاصه، معایب یک ازدواج سفید به این شرح است:

  • به مشکل خوردن با خانواده،
  • تاثیر گذاشتن رفتار خانواده‌ها روی رابطه،
  • مشکلات قانونی،
  • مشکلات شرعی،
  • عدم وجود تعهد کافی برای هر طرف،
  • احتمال به وجود آمدن احساس گناه در طرفین،
  • وجود آرامش و امنیت ناکافی برای یک رابطه دو طرفه،
  • مشکلات فرهنگی،
  • و… .

مزایای ازدواج سفید چیست؟

در ایران و در حال حاضر شاید مزایای کمی برای یک ازدواج سفید وجود داشته باشد. مثلا اینکه می‌توان این ارتباط را با هزینه‌های اندک شکل داد، بسیاری از نگرانی‌های یک ازدواج واقعی در آن وجود ندارد و… .

بچه‌دار شدن در ازدواج سفید

بچه‌دار شدن

عملا بدترین انتخابی که می‌توانید در ایران و بعد از شکل دادن یک ازدواج سفید داشت، بچه‌دار شدن است! همانطور که بالاتر هم گفتم، در کشورهای غربی بچه حاصل از چنین رابطه‌ای کاملا پذیرفته شده است اما یادتان باشد در ایران این بچه قرار است با مشکلات بسیار بسیار زیادی روبرو شود و عملا فکر می‌کنم بتوان گفت: ((آوردن چنین فرزندی در چنین شرایطی، اول از همه خیانت کردن به خود اوست!))

آیا روانشناسی ازدواج سفید را تایید می‌کند؟

ببینید، روانشناسی اصولا دیدگاه ریشه‌ای‌تری به هر موضوع دارد. مثلا همانطور که در مقاله “ازدواج با مرد سن بالا” هم گفتم، روانشناسی در چنین رابطه‌ای نمی‌گوید که الزاما قرار است آینده زوج به خاطر تفاوت سنی به مشکل بخورد یا این ازدواج به موفقیت برسد. بلکه در این شرایط به بررسی بلوغ هر 2 طرف، انتظار طرفین، مشکلات احتمالی و… پرداخته و در نهایت می‌گوید احتمال موفقیت این رابطه با وجود مشکلات، رفتار طرفین و… کم یا زیاد است.

در مورد ازدواج سفید هم به همین شکل است، این یعنی اگر به سراغ من آمده و در یک جلسه مشاوره قبل از ازدواج در مورد ازدواج سفید صحبت کنید، اصلا اینطور نیست که از همان ابتدا به طور قطعی نظری در مورد موفقیت یا عدم موفقیت رابطه‌تان بدهم. بلکه ابتدا بلوغ هر کدام از شما را بررسی کرده، نظر خانواده و میزان تاثیرگذاری‌شان بر رابطه‌تان را بررسی می‌کنم، توانایی‌تان در کنار آمدن با مشکلات را می‌بینیم، باورهای مذهبی و توانایی‌تان در قانونی کردن این رابطه را مد نظر قرار می‌دهم و در نهایت بر اساس این نکات و دیگر موارد ‌مهم، می‌گویم که آیا شکل دادن به این ازدواج انتخاب خوبی است یا نه.

کلام آخر

خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله ابتدا فهمیدیم که ازدواج سفید چیست، کمی در مورد این روش برقراری رابطه در کشورهای غربی خواندیم و به طور کامل موضوع ازدواج سفید در ایران را بررسی کردیم. در آخر اگر سوال و نظری در مورد هر بخش از این مقاله داشتید در بخش نظرات منتظر شما هستم.

جدیدتر ازدواج با مرد بچه دار درست است؟!
قبلی مزایای مشاوره پیش از ازدواج چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانیپشتیبانی
دسته‌ها
  • اختلالات شخصیت
  • افسردگی و اضطراب
  • تست روانشناسی
  • درباره دکتر مهوش معاذی نژاد
  • رابطه
  • رزومه تحصیلی
  • رشد شخصی
  • روان درمانی
  • روانشناسی ازدواج
  • روانشناسی بیماری
  • زندگی نامه
  • زوج درمانی
  • فرزند پروری
  • کارگاه های آموزشی روان شناسی
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره خانواده
  • مقالات
  • مقالات جدید
بایگانی‌ها
  • ژوئن 2022 (40)
  • می 2022 (1)
  • آوریل 2022 (14)
  • مارس 2022 (3)
  • دسامبر 2020 (2)
  • اکتبر 2020 (1)
  • سپتامبر 2020 (2)
  • آگوست 2020 (2)
  • جولای 2020 (8)
  • آوریل 2020 (16)

نمادها

نمادهای اعتماد الکترونیک و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

نماد اعتماد الکترونیک سایت دکتر مهش معاذی نژاد

دکتر معاذی‌نژاد در شبکه‌های اجتماعی

دکتر معاذی‌نژاد را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام دکتر معاذی نژاد
تلگرام دکتر معاذی نژاد
توییتر دکتر معاذی نژاد
یوتیوب دکتر معاذی نژاد
دکتر معاذی نژاد در آپارات
لینکدین دکتر معاذی نژاد

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت برای دکتر معاذی‌نژاد محفوظ است.

  • قوانین و مقررات
  • درباره ما
  • تماس با ما
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://drmaazinezhad.com/?p=7697
ورود ×
کد تأیید
لطفا کد تأیید ارسال شده به را وارد کنید
ثبت
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
ورود با رمز عبور یکبار مصرف
ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)
حساب کاربری ندارید؟
ثبت نام
ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)
بازگشت به ورود
ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)
بازگشت به ورود
  • (+98) Iran
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.

سوالی دارید؟ از ما بپرسید، در اسرع وقت با شما تماس می گیریم.

سایت دکتر مهوش معاذی نژاد

دکتر مهوش معاذی‌نژاد

  • 09332636259
  • شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 تا 17
  • info@drmaazinezhad.com