جستجو برای:
سبد خرید 0
  • صفحه نخست
  • مقالات
  • دوره‌های آموزشیداغ
  • رزرو نوبتجدید
  • کتاب‌ها
  • درباره من
  • تماس با من

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

یا

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)

ثبت نام

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)
  • ۰۹۳۳۲۶۳۶۲۵۹
  • info@drmaazinezhad.com
0
دکتر مهوش معاذی نژاد
  • صفحه نخست
  • مقالات
  • دوره‌های آموزشیداغ
  • رزرو نوبتجدید
  • کتاب‌ها
  • درباره من
  • تماس با من
ثبت نام/ورود به پروفایل

رفتار پسر در جلسه اول خواستگاری

30 فروردین 1401
ارسال شده توسط مدیر سایت
مقالات جدید
رفتار پسر در جلسه اول خواستگاری

این مقاله با موضوع رفتار پسر در جلسه اول خواستگاری و همینطور مقاله “رفتار دختر در جلسه اول خواستگاری“، از جمله مقالات متفاوت در سایت من است! چراکه در مورد هر دوی‌شان منبع علمی خاصی وجود ندارد که در نوشتن کمکم کند. در واقع تمامی چیزی که در آنها می‌گویم، بر اساس دانشم در حوزه روانشناسی و تجربه‌ام طی این چند سال است. در هر حال چیزهایی که در ادامه می‌گویم قطعا کمک زیادی به شما می‌کند.

رفتار پسر در جلسه اول خواستگاری

رفتار پسر در جلسه اول خواستگاری

اول از همه دوستان عزیز، چیزی که چه به دختران و چه پسران می‌گویم، این است:

ببینید، ما یک‌سری آداب و اصول رفتاری داریم که در هر خانواده‌ای و با هر فرهنگی پذیرفته‌شده هستند و شما قطعا باید این چیزها را رعایت کنید. اما ممکن است بر اساس آشنایی قبلی‌تان با خانواده طرف مقابل، متوجه شوید که آن‌ها روی یک‌سری رفتارهای واقعا پراهمیت برای شما، بیش از حد حساسیت دارند! مثلا اینکه خانواده دختر از اینکه آقا ظاهر مذهبی داشته باشد، بدش می‌آید.

در این شرایط راستش اگر نظر من را بخواهید می‌گویم به جای اینکه سعی کنید خودتان را تا حد زیادی تغییر داده و تظاهر کنید به چیزی که نیستید، کمی بیشتر در مورد این خواستگاری فکر کنید! چراکه این اختلاف فرهنگی زیاد بین خانواده شما و خانم ممکن است دردسرساز شود. اگر هم مطمئنید که خانم با سلیقه شما موافق است، سعی کنید کمی بیشتر با او آشنا شوید و اطمینان پیدا کنید که قرار نیست در آینده نظر خانواده‌اش را در زندگی‌تان دخیل کرده و شرایط را بر هم بریزد. خب به سراغ اصل مطلب برویم:

1_ پیش‌نیازهای ورود به جلسه خواستگاری

قبل از رفتار، شما باید به یک‌سری پیش‌نیازهای ورود به جلسه خواستگاری توجه کنید:

  • حتما برای گرفتن زمان جهت خواستگاری، با بزرگ‌ترهای خانه تماس بگیرید و سرزده مراجعه نکنید.
  • اگر از قبل آشنایی کافی ندارید، بهتر است مادر یا یکی از اعضای خانواده‌تان یک‌بار به خانه آنها مراجعه کرده و دختر را ببیند. چون پرسیدن سوالاتی مثل قد و وزن و… پشت تلفن کار درستی نیست.
  • بعضی از آقایان ترجیح می‌دهند بدون خرید گل به خواستگاری بروند! حواس‌تان باشد، چون بسیاری از خانواده‌ها این رفتار را بی‌احترامی به خودشان می‌دانند. در مورد شیرینی هم به همین شکل.
  • مهم نیست اگر لباس‌های‌تان نو نباشد، اما از نظر ظاهری به خودتان و لباس‌ها برسید و اجازه ندهید آثاری از کثیفی روی آن باقی بماند.
  • ترجیحا حین ورود به خانه، کفش‌های‌تان را در یک گوشه دیوار جفت کنید.
  • اگر به خانه آپارتمانی می‌روید، از اطرافیان بخواهید خیلی سر و صدا نکنند و همینطور ترجیحا بچه کوچک همراه خودتان نبرید.
  • به طور کلی مخصوصا در جلسه اول خواستگاری سعی کنید با تعداد اندک مراجعه کنید.
  • در جلسه با موبایل کار نکنید و حتی ترجیحا صدای آن را ببندید.
  • زمان مناسب برای جلسات خواستگاری اصولا عصر و شب است و ترجیحا صبح زود و موقع ناهار به خواستگاری نروید.

2_ برای معرفی خودتان، کاملا آماده شوید!

مهم‌ترین سوالی که در یک جلسه خواستگاری ایرانی بیان می‌شود، سوال در مورد شغل و تحصیلات آقا و همینطور میزان درآمد اوست. پیشنهاد می‌کنم به جای اینکه در جواب این سوال به سادگی خودتان را معرفی کنید، از قبل آماده شده و جملات تاثیرگذاری به زبان بیاورید.

چطور؟ یعنی به جای اینکه مثلا بگویید در یک کارگاه تولید محصولات فایبرگلاس کار می‌کنید، بگویید: ((من 3 سال است در کارگاه مصنوعات فایبرگلاس و به‌ عنوان متخصص کار با مواد شیمیایی مشغول به کارم. در این کارگاه، ما محصولاتی مثل گلدان، سقف ویلا و… تولید می‌کنیم.))

در واقع معرفی شما باید علاوه بر احساس اطمینان دادن، کمی هم باعث بالا رفتن مرتبه و جایگاه خودتان شود. در مورد تحصیل هم همینطور. حتی اگر در حال حاضر کار ندارید، باید در مورد برنامه‌ریزی‌ها و آینده شغلی و تحصیلی‌تان صحبت کنید. اگر به اطلاعات بیشتری نیاز دارید در مورد موضوع “سخنرانی آسانسوری” (نحوه معرفی تاثیرگذار خودتان در زمان کوتاه) بخوانید.

3_ احترام نشان بدهید

احترام و تعادل

خانواده‌های سطح بالا، از زمان ورود به خانه تا انتهای جلسه خواستگاری، شما را زیر نظر می‌گیرند. با توجه به این اهمیت زیادی دارد که نشان بدهید انسان محترمی بوده و به دیگران احترام می‌گذارید. مثلا:

  • حتما بعد از بزرگ‌ترها وارد خانه شوید،
  • اگر فردی همراه‌تان است که سن بالایی دارد، او را تا نشستن همراهی کنید،
  • به اطرافیانی مثل پدر و مادر توجه نشان بدهید،
  • اگر لازم بود کفش‌های پدر و مادرتان را حین ورود و خروج جفت کنید،
  • در وسط حرف دیگران نپرید.

4_ روی زبان بدن‌تان کار کنید

همانطور که در مقاله “سوالات جلسه اول خواستگاری” هم گفتم، آدم‌ها در کم‌تر از 30 ثانیه، طرف مقابل‌شان را صرفا از روی چند جزء کوچک، قضاوت می‌کنند و اغلب این قضاوت تا حد زیادی اغراق‌آمیز است.

این یعنی اگر در جلسه اول سرتان را پایین انداخته و یک گوشه بنشینید، احتمالا می‌گویند این پسر خجالتی است! در مقابل اگر با صدای خیلی بلند صحبت کنید، بخندید و به راحتی میوه بخورید هم باز امکان دارد قضاوت دیگری بکنند. بنابراین:

  • استوار راه بروید،
  • با سینه سپر روی زمین یا مبل بنشینید،
  • اگر می‌خواهید نگاه مستقیم به اطراف نداشته باشید، نیاز نیست گردن‌تان را به پایین خم کنید، کافی است پایین را نگاه کنید،
  • ترجیحا دست به سینه ننشینید. همینطور دست‌های‌تان را در جیب‌تان نکنید.

5_ مراقب رفتارتان باشید

متاسفانه بسیاری از آقایان در جلسات اول سعی می‌کنند با شوخی کردن، خودشان را یک انسان خنده‌رو و جذاب نشان بدهند. در حالی‌که اغلب مواقع این شوخی‌ها باعث می‌شود شما یک انسان گستاخ به نظر برسید! بنابراین بهتر است نهایت شوخ بودن و جذابیت‌تان را با لبخندی روی لب، آن‌هم حین صحبت کردن با دیگران نشان بدهید و نه بیشتر.

6_ کمی حرف برای گفتن داشته باشید

در عین اینکه ممکن است زیاد صحبت کردن آقا باعث شود بقیه فکر کنند کمی پررو یا گستاخ است، کم‌حرفی زیاد هم به شدت می‌تواند ناراحت‌کننده باشد. مخصوصا برای خانم‌ها؛ چون اغلب خانم‌ها به مردی علاقه دارند که اعتماد به نفس بالایی داشته باشد.

با توجه به این حداقل قبل از جلسه یک موضوع را انتخاب کرده و کمی در موردش تمرین سخنرانی کنید تا در خواستگاری لحظه‌ای بحث را در دست گرفته و نشان بدهید که توانایی صحبت کردن دارید. مثلا در مورد کارتان، شرایط مالی یا هر چیزی که ممکن است در یک جلسه خواستگاری از آن صحبت شود.

7_ برای گفتگوی دو نفره آماده شوید

گفتگوی دو نفره

البته ممکن است بعضی خانواده‌ها جلسه اول خواستگاری را صرفا برای آشنایی قرار داده و در جلسات بعدی اجازه صحبت کردن بدهند. اما در هر حال، باید برای گفتگوی 2 نفره آماده شوید. اصولا در جلسه اول خانم بیشتر سوال می‌کند و آقا در جلسات بعدی سوالاتش را می‌پرسد.

اما باید حداقل لیست چند تا از مهم‌ترین سوالات و البته موضوعات را مد نظر داشته باشید. مثلا:

  • اینکه برای شما اهمیت زیادی دارد خانم‌تان شاغل باشد/نباشد،
  • اینکه حجاب داشتن یا نداشتن خانم تا چه مقدار برای‌تان مهم است،
  • اینکه موافق ادامه تحصیل خانم هستید یا نیستید،
  • و… .

مورد بعدی اینکه در جلسه 2 نفره، ممکن است در صورت مذهبی بودن خانواده، خانم از اینکه خیلی به او نگاه کنید یا نزدیکش بنشینید، ناراحت شود. در مقابل در خانواده‌های غیر مذهبی، احتمال دارد خانم اینکه شما حین صحبت به او نگاه نمی‌کنید را نشانه عدم اعتماد به نفس‌تان بداند.

نکته: زدن یک عطر خوش‌بو به شدت به افزایش جذابیت شما کمک می‌کند.

8_ به او نشان بدهید سردرگمی‌اش را درک می‌کنید

شما از همان جلسات اول باید نشان بدهید که یک مرد حمایت‌گر هستید و به تصمیمات طرف مقابل احترام می‌گذارید. مثلا در انتهای گفتگوی 2 نفره‌تان، به او بگویید که حق دارد در مورد تصمیم‌گیری ‌برای ازدواج مردد باشد و قطعا حاضرید برای چندین جلسه خواستگاری مهمان‌شان شده و حتی برای گفتگوی 2 نفره به کافه و… بروید؛ نه اینکه الزاما بخواهید در همان جلسه اول جواب بگیرید.

9_ ابراز علاقه نکنید!

اغلب عشق‌های در نگاه اول و همینطور عشق‌هایی که در جلسات خواستگاری شکل می‌گیرند، احساسی و آتشین هستند! منظورم همان عشق‌هایی است که بعد از مدتی سریع فروکش می‌کنند.

اما حتی اگر عشق‌تان به طرف مقابل واقعی هم باشد، پیشنهاد می‌کنم در جلسات خواستگاری این عشق را به او ابراز نکنید چراکه اغلب نتیجه خوبی ندارد. بنابراین بیشتر از اینکه بخواهید با جملاتی مثل دوستت دارم و عاشقت هستم دل طرف مقابل را به دست بیاورید، سعی کنید به دیگر جزئیات بالا توجه نشان بدهید.

اگر به دنبال بله گرفتن هستید؛ آماده پله‌های دادگاه باشید!

طی این چند سال مشاوره، به یک نکته جالب رسیدم: پسرهایی که به اصطلاح عاشق یک خانمی شده بودند و این عشق کورشان کرده بود، حاضر می‌شوند در جلسه خواستگاری در مورد همه چیز دروغ بگویند! از عقاید و مذهب تا عادت‌ها و حتی بدتر از آن، وعده‌های دروغین هم بدهند. البته در ابتدا اینطور توجیه می‌کنند که خب در آینده فلان رفتار را کنار می‌گذارم، وعده‌ام را عملی می‌کنم و… .

اما نکته اینجاست که این افراد اغلب بلوغ کافی ندارند و اصلا این نکته را نپذیرفته‌اند که یک رابطه در بهترین حالت هم با تعارضات و مشکلات زیادی همراه است. بعد از این و بعد از ورود به رابطه هم اینطور توجیه می‌کنند که اصلا این زن آن چیزی که من می‌خواستم نیست پس نیاز نیست تلاشی برای تغییر خودم کنم!

در هر حال خواستم یادآوری کنم اگر امروز برای جواب بله گرفتن و ارضا کردن احساسات مختلف‌تان در حال زدن به هر دری هستید، بدانید احتمالا قرار است در آینده دائم پله‌های دادگاه خانواده را بالا و پایین کنید. بنابراین در این جلسات خواهشا خودتان باشید، نه خودتان را گول بزنید و نه با آینده یک دختر دیگر بازی کنید، بلکه سعی کنید خود واقعی‌تان را به نمایش گذاشته و خود واقعی طرف مقابل را بشناسید.

جلسات مشاوره را فراموش نکنید

جلسات مشاوره

در نهایت یادتان باشد تمامی محتوای این مقاله در بهترین حالت کمک می‌کند یک بله از طرف مقابل بگیرید. اما اصل ماجرا مسیر ساختن یک ازدواج موفق و رمانتیک است. در این مسیر قطعا جلسات مشاوره قبل از ازدواج و همینطور دوره‌های آموزشی مثل دوره 30 تکنیک پیشرفته زوج درمانی کمک زیادی به شما خواهد کرد.

کلام آخر

خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله سعی کردم به زبان ساده و بر اساس تجربیات روانشناسی طی این چند سال، به شما توضیح بدهم که چطور رفتار پسر در جلسه اول خواستگاری می‌تواند روی بقیه تاثیر مثبت بگذارد. در آخر اگر سوال و نظری دارید در بخش نظرات منتظر شما هستم.

جدیدتر جلسه اول خواستگاری و سوالات مهم
قبلی نحوه رفتار دختر در جلسه اول خواستگاری

2 Comments

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • شیما گفت:
    30 فروردین 1401 در 20:40

    خیلی خوب بود خانم دکتر عزیز. خیلی ممنون ازتون. آیا مشابه همین مقاله که برای دخترها مفید هست رو هم نوشتید؟ یعنی «رفتار دختر در جلسه اول خواستگاری» من دختر هستم و خواستگاران زیادی دارم و خیلی دلم می خواد بدونم از منظر شما دختران در این جلسات چطور باید رفتار کنند.

    پاسخ
    • مهوش معاذی نژاد گفت:
      31 فروردین 1401 در 09:54

      سلام
      بله حتما
      به زودی منتشر میشه

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانیپشتیبانی
دسته‌ها
  • اختلالات شخصیت
  • افسردگی و اضطراب
  • تست روانشناسی
  • درباره دکتر مهوش معاذی نژاد
  • رابطه
  • رزومه تحصیلی
  • رشد شخصی
  • روان درمانی
  • روانشناسی ازدواج
  • روانشناسی بیماری
  • زندگی نامه
  • زوج درمانی
  • فرزند پروری
  • کارگاه های آموزشی روان شناسی
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره خانواده
  • مقالات
  • مقالات جدید
بایگانی‌ها
  • ژوئن 2022 (40)
  • می 2022 (1)
  • آوریل 2022 (14)
  • مارس 2022 (3)
  • دسامبر 2020 (2)
  • اکتبر 2020 (1)
  • سپتامبر 2020 (2)
  • آگوست 2020 (2)
  • جولای 2020 (8)
  • آوریل 2020 (16)

نمادها

نمادهای اعتماد الکترونیک و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

نماد اعتماد الکترونیک سایت دکتر مهش معاذی نژاد

دکتر معاذی‌نژاد در شبکه‌های اجتماعی

دکتر معاذی‌نژاد را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام دکتر معاذی نژاد
تلگرام دکتر معاذی نژاد
توییتر دکتر معاذی نژاد
یوتیوب دکتر معاذی نژاد
دکتر معاذی نژاد در آپارات
لینکدین دکتر معاذی نژاد

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت برای دکتر معاذی‌نژاد محفوظ است.

  • قوانین و مقررات
  • درباره ما
  • تماس با ما
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://drmaazinezhad.com/?p=7980
ورود ×
کد تأیید
لطفا کد تأیید ارسال شده به را وارد کنید
ثبت
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
ورود با رمز عبور یکبار مصرف
ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)
حساب کاربری ندارید؟
ثبت نام
ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)
بازگشت به ورود
ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)
بازگشت به ورود
  • (+98) Iran
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.

سوالی دارید؟ از ما بپرسید، در اسرع وقت با شما تماس می گیریم.

سایت دکتر مهوش معاذی نژاد

دکتر مهوش معاذی‌نژاد

  • 09332636259
  • شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 تا 17
  • info@drmaazinezhad.com