جستجو برای:
سبد خرید 0
  • صفحه نخست
  • مقالات
  • دوره‌های آموزشیداغ
  • رزرو نوبتجدید
  • کتاب‌ها
  • درباره من
  • تماس با من

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

یا

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)

ثبت نام

ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)
  • ۰۹۳۳۲۶۳۶۲۵۹
  • info@drmaazinezhad.com
0
دکتر مهوش معاذی نژاد
  • صفحه نخست
  • مقالات
  • دوره‌های آموزشیداغ
  • رزرو نوبتجدید
  • کتاب‌ها
  • درباره من
  • تماس با من
ثبت نام/ورود به پروفایل

مشاوره پیش از ازدواج چیست؟

21 فروردین 1401
ارسال شده توسط مدیر سایت
زوج درمانی
مشاوره پیش از ازدواج - دکتر مهوش معاذی نژاد

((اینا همشون حرفای چرت می‌زنند))

جمله بالا، جمله‌ای است که اغلب جوانان وقتی صحبت از مشاوره قبل از ازدواج می‌شود، به زبان می‌آورند! البته نمی‌توانم همه تقصیر را هم گردن خود آنها بیندازم! در واقع اگر امروز بعضی جوانان به روانشناسان و مشاوران بی‌اعتمادند، دلیلش احتمالا 2 چیز است:

  1. در درجه اول اینکه خودشان توانایی قرار گرفتن در مقابل حقیقت را ندارند.
  2. در درجه دوم هم روانشناسانی که تخصص‌شان ارتباطات و زوج درمانی نیست ولی وارد این حوزه شده و با دادن مشاوره‌های نامناسب، بقیه را به این حوزه بدبین می‌کنند.

در هر حال، متاسفانه بسیاری از افرادی که امروز برای مشاوره طلاق و گاها خانواده به من مراجعه می‌کنند، همان‌هایی هستند که روزی می‌گفتند به مشاوره پیش از ازدواج نیاز ندارند و تصور می‌کردند همراه با شریک‌شان می‌توانند یک زندگی رویایی بسازند.

مشاوره قبل از ازدواج چیست؟

مشاوره قبل از ازدواج چیست؟

مشاوره قبل از ازدواج جلساتی است که زوج با یک روانشناس متخصص حوزه زوج درمانی دارند. روند این جلسات به این شکل است که روانشناس بنابر تشخیصش، در بعضی جلسات یکی از زوجین و در بعضی جلسات هر دو نفر را با هم ویزیت می‌کنند.

روانشناس طی این دیدارها ابتدا به شناخت هر کدام از مخاطبان می‌پردازد. از شناخت شخصیت به کمک تست‌های روانشناسی مختلف گرفته تا شناخت رفتارها، انگیزه‌ها، ارزش‌ها و… . در مرحله بعدی متخصص با توجه به شناختی که به دست آورده بررسی می‌کند که آیا این 2 نفر می‌توانند در آینده زندگی خوبی با هم داشته باشند یا نه؟ در نهایت اگر تشخیص بدهد که این ازدواج آینده خوبی دارد، اقدام به آموزش و راهنمایی هر دو طرف رابطه برای داشتن یک ازدواج موفق می‌کند.

موضوعات مورد بحث در جلسات مشاوره پیش از ازدواج

خب، بالاتر گفتم روانشناس در بخشی از جلسات بررسی می‌کند که آیا این 2 نفر می‌توانند با هم رابطه خوبی داشته باشند یا نه. در واقع قسمتی از این موضوع، به این برمی‌گردد که هر کدام از رابطه‌شان چه انتظاراتی دارند؟

به زبان دیگر روانشناس با بررسی انتظارات و خواسته‌ها، مطمئن می‌شوند که آیا این دو با هم تفاهم دارند یا نه؟ حالا در ادامه می‌خواهم موضوعاتی که متخصص سطح انتظارات دو نفر را موردشان بررسی می‌کند، به شما توضیح بدهم:

1_ امور مالی

شاید امور مالی اولین موضوعی نباشد که روانشناس با شما در مورد رابطه مطرح می‌کند، اما به نظر من از جمله مهم‌ترین موضوعات است. مخصوصا که طی این چند سال بارها شده ببینم دختران و پسرانی که در ابتدا با هم بر سر ساخت یک زندگی ساده توافق کرده بودند، نظرشان تغییر کرده و به مشکل بخورند. البته در جلسات روانشناسی قبل از ازدواج، متخصص با شما در مورد نحوه مدیریت پول، باورهای مالی، هزینه کردن و… هم صحبت می‌کند.

2_ ارزش‌ها و موضوعات مذهبی

واقعا نمی‌فهمم چرا بعضی زوج‌ها تصور می‌کنند با وجود یک دنیا تفاوت مذهبی می‌توانند به راحتی یک “عشق رمانتیک” برای خودشان بسازند. در جلسات روانشناسی، متخصص ابتدا تفا‌وت‌های شما و میزان اهمیتش را بررسی کرده، سپس شما را به گفتگو در مورد آن‌ها تشویق می‌کند تا به مرور برای ارزش‌های مذهبی یک‌دیگر احترام قائل شوید.

3_ تعیین نقش‌ها در زندگی 2 نفره

مدت زیادی است که نقش‌های یک ازدواج و رابطه 2 نفره برای هر دو طرف رابطه تغییر کرده! این یعنی امروز خیلی از خانم‌ها در خرج خانه به مرد کمک می‌کنند و خیلی از آقایان کمک‌دست خانم‌ها در کارهای خانه هستند. با توجه به این موضوع، در جلسات مشاوره پیش از ازدواج باید در مورد تعیین نقش‌ها و وظایف هر کدام در زندگی توافق شود.

4_ صحبت در مورد تفریح‌ها و زمان‌گذراندن با هم

صحبت

مورد پراهمیت بعدی که در جلسات روانشناسی در موردش باید صحبت شود، این است که طرفین انتظار دارند چقدر برای هم‌دیگر زمان بگذارند؟ همینطور اینکه هر کدام دوست دارند چه تفریحاتی با هم داشته باشند؟

5_ بچه‌آوری و بچه‌داری

از جمله پرابهام‌ترین بخش‌های یک ازدواج، بچه‌آوری و همینطور بچه‌داری است. این موضوع خودش عامل خیلی از اختلاف‌هاست. از اینکه یکی از طرفین دوست دارد بچه‌دار شود و طرف دیگر مخالف است، تا اینکه هر کدام دوست دارند بچه‌شان با استانداردها و شرایط متفاوتی بزرگ شود.

6_ روابط با خانواده‌ها

بعضی افراد ارزش خاصی برای خانواده‌شان قائلند، بعضی دیگر اصلا علاقه به رفت و آمد با خانواده‌ها ندارند، بعضی دیگر… این تفاوت‌ها ممکن است باعث شود یک رابطه بدون هیچ مشکل دیگری به حاشیه رفته و عملا نابود شود. به همین دلیل بخشی از گفتگوها در جلسات روانشناسی به همین قضیه ارتباط دارد.

رویکرد متخصص در مشاوره قبل از ازدواج

همین‌جا شاید بد نباشد بدانید روانشناسانی که به‌شکل تخصصی در زمینه زوج درمانی تحصیل کرده‌اند، ممکن است رویکردهای مختلفی را برای مشاوره پیش از ازدواج به کار بگیرند. مثلا:

  • روش گاتمن
  • EFT
  • زوج درمانی روان پویا
  • اکت
  • و… .

این‌ها همه تکنیک‌های خوبی بوده و بر پایه مفاهیم علمی هستند. البته شما به عنوان مراجع می‌توانید از قبل کمی در موردشان تحقیق کنید و حین مراجعه از متخصص در مورد رویکردش بپرسید. اما اصولا روانشناسانِ با تجربه، بر اساس شناختی که از مُراجع به دست می‌آورند و همینطور تشخیص‌شان، یک یا چند رویکرد مناسب را انتخاب می‌کنند. مثلا من اغلب زوج درمانی بر پایه اکت و همینطور ایماگوتراپی را انتخاب می‌کنم.

آیا رفتن به مشاوره قبل از ازدواج واقعا نیاز است؟

آیا رفتن به مشاوره قبل از ازدواج واقعا نیاز است؟

خب، بعد از همه این‌ها اجازه بدهید به‌شکل مستقیم در مورد مزایای مشاوره قبل از ازدواج صحبت کنم تا خودتان بهتر در مورد مراجعه کردن و نکردن به این جلسات تصمیم بگیرید.

1_ افزایش هم‌دلی

هم‌دلی یکی از مهم‌ترین مهارت‌های لازم برای ساخت رابطه موفق است. در واقع هم‌دلی همان چیزی است که کمک می‌کند متوجه شوید رفتار احساسی همسرتان احتمالا به دلیل بحرانی است که سر کار داشته و آن را به یک دعوای بزرگ تبدیل نکنید. همان چیزی که باعث می‌شود درک کنید بداخلاقی امروز خانم‌تان نه از روی غرض بلکه به دلیل تغییرات احساسی دوران پریود و… است. به زبان دیگر، هم‌دلی باعث می‌شود بسیاری از تفاوت‌ها، اولویت‌ها، انگیزه‌ها و… طرف مقابل را درک کنید و با این ادراک بالا، رابطه‌تان را بهبود بدهید.

2_ رسیدن به انتظار درست

مشاوره قبل از ازدواج باعث می‌شود از همان ابتدا متوجه شوید که زندگی 2 نفره یک زندگی مملو از خوشی و خالی از تعارض نیست. به این ترتیب دیگر در صورت به وجود آمدن تعارضات و مشکلات، واکنش‌های به شدت بدی که باعث برهم خوردن صمیمیت می‌شود از خودتان نشان نمی‌دهید. همینطور این جلسات به شما آموزش می‌دهد همیشه با طرف مقابل گفتگو کرده و با درک انتظارات‌تان از هم، رفتارهای متناسب‌تری داشته باشید.

3_ آموزش مهارت‌های لازم

از جمله مهم‌ترین مزایای این جلسات، این است که در آن یاد می‌گیرید برای ساخت ازدواج موفق، نیاز شدیدی به یک‌سری مهارت مثل مهارت حل تعارض، حل مسئله، هم‌دلی و… دارید. به این ترتیب همراه با همسرتان در مسیر رشد قرار گرفته و سعی می‌کنید با یادگیری مهارت‌های مختلف، شرایط این ازدواج را رشد بدهید.

4_ از بین بردن رفتارهای ناکارآمد

قطعا هر کدام از طرفین این رابطه، یک‌سری رفتارهای بد و نامناسب دارد. در جلسات روانشناسی، متخصص سعی در شناخت این رفتارها کرده، ریشه بروز آن را به شما توضیح داده و می‌گوید که چرا این رفتارها مخرب هستند. بعد هم در از بین بردن‌شان کمک‌تان می‌کند.

آیا باید در زمان برخورد با مشکلات به سراغ جلسات مشاوره برویم؟

یکی از بدترین تصورات این است که افراد در رابطه تصویر می‌کنند تا وقتی رابطه‌شان خوب و خوش است، نیازی به مشاوره قبل از ازدواج ندارند. احتمالا خودتان بهتر از من می‌دانید که متاسفانه در زمان کوتاه آشنایی قبل از ازدواج، چه به‌شکل سنتی و چه آشنایی مدرن، زمان و البته ‌بسیار کمی برای شناخت کامل و همینطور گرفتن تصمیم درست وجود دارد. بنابراین در هر شرایطی باید قبل از جدی کردن تصمیم ازدواج، به سراغ متخصصان زوج درمانی بروید.

آیا جلسات مشاوره قبل از ازدواج موفقیت ما در رابطه را تضمین می‌کند؟

یک سوال، وقتی ما در دوران کرونا بر صورت مان ماسک می‌زدیم، به این دلیل بود که صد درصد از مبتلا شدن به این بیماری جلوگیری کنیم؟ یا حتی قرنطینه شدن در خانه باعث می‌شد بدون شک دیگر کرونا نگیریم؟

نه! در واقع روانشناسی می‌گوید در دنیای ما انسان‌ها هیچ قطعیتی وجود ندارد. بنابراین هر اقدامی که ما برای رسیدن به هدفی انجام می‌دهیم، فقط باعث بالا یا پایین رفتن احتمال موفقیت‌مان می‌شود. به زبان دیگر، جلسات مشاوره پیش از ازدواج نمی‌تواند تضمین کند که این رابطه قرار است کاملا موفق باشد. اما خب می‌تواند کمک کند که یک تصمیم بهتر بگیرید و احتمال موفقیت در رابطه‌تان را بالا ببرید.

آیا بدون جلسات مشاوره نمی‌توانیم در مورد طرف مقابل تصمیم بگیریم؟

رابطه در مطب

خیلی دوست دارم بگویم ما آدم‌ها به اندازه کافی می‌توانیم در مدتی بین 1 تا 3 سال از طرف مقابل شناخت به دست آورده و به همین راحتی در موردش تصمیم بگیریم. اما اگر واقعیت را بخواهید:

مغز ما آدم‌ها نه‌تنها در شناخت طرف مقابل نمی‌تواند کامل باشد، بلکه در اغلب مواقع اجازه خودشناسی را هم به ما نمی‌دهد! این یعنی نه فقط  ممکن است طی این مدت متوجه نشوید واقعیت رفتارها و ارزش‌های طرف مقابل چیست، بلکه حتی مغزتان ضعف‌های مخربی که خودتان دارید را هم به شما نشان ندهد. در بعضی مواقع هم البته زوج از هم‌دیگر شناخت خوبی به دست می‌آورند و متوجه می‌شوند که چه ضعف‌های بدی در طرف مقابل هست، اما به دلیل وجود احساسات و ترس از جدایی، ترجیح می‌دهند این دانسته‌ها را انکار کرده و وارد ازدواج شوند!

به زبان دیگر، اگر ما آدم‌ها در شناخت قدرت خوبی داشتیم، اینقدر امروز دادگاه‌ها پر از افرادی نبود که به دنبال طلاق گرفتن هستند. یادتان باشد که بسیاری از این افراد، انسان‌های تحصیل‌کرده، عاقل، جایگاه‌دار و… هستند. بنابراین اصلا این موضوع را به مسائلی مثل باهوش بودن ربط ندهید.

پس چطور روانشناس می‌تواند ما را بشناسد؟

اولا که قطعا روانشناس هم نمی‌تواند به طور دقیق سر از کار شما در آورده و به طور قطعی بگوید تمامی رفتارها و انگیزه‌های‌تان را شناخته. اما به طور کلی روانشناسان متخصص به این دلیل که در مورد دلایل رفتار انسان‌ها تحصیلات داشته‌اند، در شناخت آدم‌ها دانش بیشتری دارند، دیدگاه‌شان از بیرون و بدون سوگیری است و چندین مورد دیگر، بهتر می‌توانند هر 2 طرف رابطه را شناخته و تشخیص بدهند که هر کدام‌شان چه مشکلاتی دارند.

در نهایت بر اساس همین شناخت است که روانشناس تشخیص می‌دهد این 2 نفر چقدر احتمال دارد با هم رابطه خوبی داشته باشند و برای ساخت چنین رابطه‌ای، به چه چیزهای دیگری نیاز خواهند داشت.

یک مطالعه کوچک

طی یک مطالعه در سال 2012، مشخص شده زوج‌هایی که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج شرکت کرده‌اند، رضایت بیشتری از زوج‌هایی که به این جلسات نرفته‌اند، داشته‌اند. (لینک مطالعه در pubmed)

مشاوره پیش از ازدواج رایگان

خب، قبل از تمام مقاله، دوستان عزیز، قطعا من توانایی این را ندارم که برای همه مخاطبان جلسات مشاوره پیش از ازدواج رایگان برگزار کنم. اما در حد توانم، می‌توانم در بخش نظرات همین مقاله به سوالات و مشکلات‌تان، پاسخ بدهم.

دقت کنید، احتمالا خودتان می‌دانید که بازدهی و دقت این پاسخ‌ها در بخش نظرات بدون شناخت دقیق شما و طرف مقابل، نمی‌تواند خیلی دقیق باشد. بنابراین انتظار زیادی از آن نداشته باشید. اما در همین بین، توضیح کامل‌تر ماجرا و مشکل از طرف شما، می‌تواند باعث شود کمی دقت پاسخ بالاتر برود.

کلام آخر

خب به انتهای این مقاله رسیدیم. در این مطلب ابتدا فهمیدیم که مشاوره پیش از ازدواج چیست و اطلاعات ارزشمندی از جمله مزایا، اهمیت، فرآیند و… در مورد آن به دست آوردیم. در آخر اگر سوال و نظری دارید در بخش نظرات منتظر شما عزیزان هستم.

منبع:

  • تجربه شخصی
  • verywellmind
جدیدتر مزایای مشاوره پیش از ازدواج چیست؟
قبلی ازدواج رمانتیک را چطور بسازیم؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانیپشتیبانی
دسته‌ها
  • اختلالات شخصیت
  • افسردگی و اضطراب
  • تست روانشناسی
  • درباره دکتر مهوش معاذی نژاد
  • رابطه
  • رزومه تحصیلی
  • رشد شخصی
  • روان درمانی
  • روانشناسی ازدواج
  • روانشناسی بیماری
  • زندگی نامه
  • زوج درمانی
  • فرزند پروری
  • کارگاه های آموزشی روان شناسی
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره خانواده
  • مقالات
  • مقالات جدید
بایگانی‌ها
  • ژوئن 2022 (40)
  • می 2022 (1)
  • آوریل 2022 (14)
  • مارس 2022 (3)
  • دسامبر 2020 (2)
  • اکتبر 2020 (1)
  • سپتامبر 2020 (2)
  • آگوست 2020 (2)
  • جولای 2020 (8)
  • آوریل 2020 (16)

نمادها

نمادهای اعتماد الکترونیک و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

نماد اعتماد الکترونیک سایت دکتر مهش معاذی نژاد

دکتر معاذی‌نژاد در شبکه‌های اجتماعی

دکتر معاذی‌نژاد را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام دکتر معاذی نژاد
تلگرام دکتر معاذی نژاد
توییتر دکتر معاذی نژاد
یوتیوب دکتر معاذی نژاد
دکتر معاذی نژاد در آپارات
لینکدین دکتر معاذی نژاد

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت برای دکتر معاذی‌نژاد محفوظ است.

  • قوانین و مقررات
  • درباره ما
  • تماس با ما
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://drmaazinezhad.com/?p=7935
ورود ×
کد تأیید
لطفا کد تأیید ارسال شده به را وارد کنید
ثبت
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
ورود با رمز عبور یکبار مصرف
ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)
حساب کاربری ندارید؟
ثبت نام
ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف(00:30)
بازگشت به ورود
ارسال مجدد رمز عبور یکبار مصرف (00:30)
بازگشت به ورود
  • (+98) Iran
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.

سوالی دارید؟ از ما بپرسید، در اسرع وقت با شما تماس می گیریم.

سایت دکتر مهوش معاذی نژاد

دکتر مهوش معاذی‌نژاد

  • 09332636259
  • شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 تا 17
  • info@drmaazinezhad.com